- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
Tarif
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
Sütlü incir tatlısıyla herkesin damaklarına dokunacak, hafızalarına yer edeceksiniz! Bol cevizli kremalı incir tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 32B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
140 g un
200 g toz şeker
250 g toz hindistan cevizi
İçi için:
10 adet kuru incir
32 g toz şeker
100 ml su
kıyılmış iri ceviz
Ara Katmanı için:
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ilave edin ve kokusu çıkıp kıvam alana kadar kavurun.
- 2Karışımın üzerine 1 litre sütü çırparak ilave edin. Kaynama noktasındayken toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 3Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra, 15 dakika boyunca mikser ile çırpın.
- 4Bir tepsiye bolca hindistancevizi serpin ve hazırlanan muhallebi karışımını tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabına yerleştirin ve en az 5 saat dinlendirin.
- 5İçi için: kuru incir, toz şeker ve suyu bir tencereye koyun, suyunu çekene kadar pişirin.
- 6Kıyılmış cevizleri de üzerine ilave ederek karıştırın.
- 7Krem Şanti için: bir karıştırma kabında toz krem şanti ile sütü kıvam alana kadar çırpın.
- 8Hazırladığınız kremayı, buzdolabında dinlendirilmiş tatlının üzerine sıvayın. Eşit ölçülerde dilimlere ayırın ve incirli karışımı dilimlere denk gelecek şekilde tatlının üzerine ilave edin.
- 9Tatlıyı incir karışımı içte kalacak şekilde katlayarak veya rulo yaparak porsiyonlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.