- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi
Tarif
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi
Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli ekşi kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 19
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
135 g pirinç
150 g toz şeker
20-25 g buğday nişastası
75 g toz badem
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
- 2Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
- 3Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
- 4Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
- 52-3 dakika kaynadıktan sonra ekşi kremayı ekleyin.
- 6Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
- 7Sütlaç kaplarını içi bir miktar su dolu tepsilere yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- 8Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.