- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Geleneksel sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur pilavı tarifi ile karşınızdayız. Enfes lezzete sahip bol sucuklu bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 31B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
30 ml zeytinyağı
700 ml su
yeteri kadar tuz
300 g pilavlık bulgur
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
- 2Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- 3Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın ve küp şeklinde doğranmış gurme sucukları ilave edin.
- 4Sucuklar tam pişmeden soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha soteleyin.
- 5Domatesleri ilave edin, su ve tuzunu ekleyip karışımı kaynatın.
- 6Son olarak yıkanmış bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
- 7Pişen bulgur pilavının üzerine kızgın tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.