Kısık Ateş
Tarif

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Geleneksel sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur pilavı tarifi ile karşınızdayız. Enfes lezzete sahip bol sucuklu bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
30 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
700 ml su
yeteri kadar tuz
300 g pilavlık bulgur

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın ve küp şeklinde doğranmış gurme sucukları ilave edin.
  • Sucuklar tam pişmeden soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Domatesleri ilave edin, su ve tuzunu ekleyip karışımı kaynatın.
  • Son olarak yıkanmış bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Pişen bulgur pilavının üzerine kızgın tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
36B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
96B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.