- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Şevketi Bostan Tarifi
Tarif
Şevketi Bostan Tarifi
Bol kuzu etli Şevketi Bostan tarifi nasıl yapılır? Şevketi bostan yemeği ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 35B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg şevketi bostan
2 adet kuru soğan
300 g kuşbaşı kuzu eti
50 g zeytinyağı
500 ml su
1/2 adet limon suyu
tuz
karabiber
Terbiyesi için:
10 g un
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şevketi bostanları ayıklayıp irice doğrayın ve limonlu soğuk suda bekletin.
- 2Kuşbaşı kuzu etlerini zeytinyağında kavurun ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 3Küp doğranmış soğanları içerisine ilave edin ve iyice karıştırın.
- 4Limonlu suda beklettiğiniz şevketi bostanları ekleyin. Üzerine su ilave edin.
- 5Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 6Terbiyesi için; un ve limon suyunu karıştırın. Ardından bir miktar yemeğin suyundan ilave ederek iyice karıştırın.
- 7Karışımı yemeğe ekleyin.
- 8Kısık ateşte, 25-30 dakika arası pişmeye bırakın.
- 9Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat miktarını artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar (7)
Rica etsem malzemeleri gr ml değilde su bardağı ölçüsü baz alıp tarif etseniz daha kolay olacak biz ev hanımlarına
Merhabalar, bu tarz talepleriniz için mobil uygulamamızın çalışmaları devam etmektedir. Ölçü birimleri üzerine yakın zamanda bir kılavuzumuz olacaktır. Şimdilik profesyonel olarak mutfak tartısından yardım alabilirsiniz. Teşekkür ederim.