- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Şalgam Kvass Tarifi
Tarif
Şalgam Kvass Tarifi
Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, kış aylarında bolca tüketilen ve sağlığa birçok faydası olan sebzeler arasında yer alan sevilen lezzet Şalgam! Hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek olan Probiyotik Şalgam Kvass tarifi nasıl yapılır? Şalgamlı ve Pancarlı Kvass yapmanın püf noktaları nelerdir? Her mevsim tüketebileceğiniz enfes Şalgam Kvass tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Paylaş
- 8B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet şalgamın kabukları
2 adet kereviz sapı
1 adet orta boy pancar
2 diş iri sarımsak
10 g öğütülmüş kaya tuzu
100 g yoğurt suyu
1 litre içme suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şalgamların kabuklarını soyun ve soyduğunuz kabukları geniş bir kaba veya kavanoza alın.Kereviz saplarını ve pancarları da yıkayıp küpler halinde doğrayın ve kaba alın. Kabuğu soyulmuş sarımsakları içine ilave edin.
- 2Üzerine tuz, yoğurt suyu ve içme suyu ekleyip iyice karıştırın. Ağzını streç film ile sıkıca sarıp 4-5 gün boyunca buzdolabında veya ışık almayan serin bir yerde muhafaza edin. 4-5 gün boyunca günde bir kez olacak şekilde karıştırmayı ihmal etmeyin! 4-5 günün sonunda süzerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?