- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Sıcak İçecek Tarifleri
- Salep Tarifi
Tarif
Salep Tarifi
Evde kolay salep yapımı: Orijinal salep tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan nefis salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
15 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5-10 g toz şeker
20 g saf toz salep
üzeri için toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın.
- 2Bir tencereye aldığınız sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
- 3Salep ve toz şeker karışımını, kaynayan süte azar azar ekleyin.
- 4Topaklanmaması için tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- 5Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz.
- 6Hazır olan salebi bir fincana aldıktan sonra üzerine bolca tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu tarifi Pınar Latte Art Barista Süt ile yapabilirsiniz.
*Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir.
*Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, şekersiz de yapabilirsiniz.
*Pişirme sırasında salebinize tat vermek için vanilya ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.