- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sade Pirinç Pilavı Tarifi
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
- 63B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 30 dk. bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- 2Bir tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri şeffaflaşana kadar ortalama 4-5 dk. kavurun.
- 3Kavrulan pirinçlere tuz, beyaz biber, toz şeker, birkaç damla limon suyu ve sıcak et suyunu ekleyin.
- 4Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 5Suyu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
- 6Ardından karıştırarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
*Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
*Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyerek yağın yanmasını önleyebilirsiniz.
*Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
*Pirinçleri kullanmadan önce beyaz suyu akana kadar bol su ile yıkayıp güzelce süzün.
*Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
*Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!