- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Pratik Laz Böreği Tarifi
Tarif
Pratik Laz Böreği Tarifi
Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolayca hazırlanabilen Laz böreği malzemeleri nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 30B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
500 g pastacı kreması
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
3-4 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
- 2Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
- 3İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
- 4Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
- 5En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
- 7Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
- 8Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
- 9Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.