- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Çi Börek Tarifi
Tarif
Çi Börek Tarifi
Geleneksel Kırım Tatar yemeği olan Çi börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir çi börek yapmak için dikkat etmeniz gereken püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 34B
- 252
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
300 ml su
10 ml üzüm sirkesi
5 g tuz
Harcı için:
300 g az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
60 ml su
tuz ve karabiber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
- 2Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- 3Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
- 4Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g’lık bezelere ayırın.
- 5Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak şekilde açın.
- 6Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
- 7Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
- 8Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- 9Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Hamuru hazırlarken içine koyduğunuz sirke yağ çekmesini engeller.
*İç harcına su koymazsanız kıyma parça parça olmaz ve tek bir yerde toplanır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.
*Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağı süzdürün.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?