- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Tarifi
Tarif
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Tarifi
Cheesecake'i hiç böyle denemediniz, portakallı ve ekşi kremalı cheesecake tarifi.
120 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal
50 g tahin
6 adet yumurtanın sarısı
200 g toz şeker
250 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
3 g tuz
10 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya harcı için; yumurta sarısı ve 200 g toz şeker 15 dakika mikserde orta devirde çırpılır.
- 2Bal eklenir 2-3 dakika daha çırpmaya devam edilir.
- 3Un, vanilya, kabartma tozu ve tuz başka bir kabın içerisinde karıştırılır ve harca eklenir.
- 4Harç orta devirde 5 dakika daha karıştırılır.
- 5Hazırlanan koyu kıvamlı pandispanya harcı 26 cm'lik kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü pişirilir.
- 6Pişen pandispanya oda sıcaklığında 20 dakika soğumaya bırakılır.
- 7Ekşi krema ve 150 g toz şeker mikserde 10 dakika çırpılır.
- 8Tahin, bir portakalın suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu eklenir ve 2 dakika çırpılır.
- 9Çırpılmaya devam eden harca yumurtalar tek tek eklenerek işleme devam edilir, 5 dakika daha çırpılır.
- 10Soğumuş olan pandispanya enlemesine ortadan ikiye kesilip taban olarak 26 cmlik kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir, üzerine hazırlanan cheesecake harcı dökülür.
- 11Kek kalıbı düz bir zemine 3-4 defa vurularak içindeki havanın çıkması sağlanır.
- 12Önceden ısıtılmış 85°C fırında 90 dakika pişirilir.
- 13Piştikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*26 cm'lik kelepçeli kalıp kullanılmalıdır.
*Soğuk servis ediniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.