- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Portakallı Creme Brulee Tarifi
Tarif
Portakallı Creme Brulee Tarifi
Portakal aromalı ve son derece leziz creme brulee tarifi: Kolay creme brulee tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta
250 g toz şeker
8 g buğday nişastası
2 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
üzeri için toz esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kaseye yumurtaların sarısını ayırın.
- 2İçerisine toz şekerin yarısını ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
- 3Diğer tarafta bir tencereye toz şekerin geri kalanını, sütü, nişastayı, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- 4Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içerisine ekşi krema ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 5Diğer tarafta çırpılan yumurta sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karışması gerekiyor, karışımın çok sıcak olmaması gerekiyor.
- 6Ocağın altını kapatıp iyice karıştırdıktan sonra fırın kaplarına koyun.
- 7Fırını 140 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Sufle kaplarını da fırın tepsisine dizerek hazır edin.
- 8Crème Brulee yi düşük ısıda uzun sure pişirmeniz gerekir. 6 dakika fırınlayın ve pişip pişmediğini anlamak için süre sonunda hafifçe sufle kaplarını sallayın. Tatlı krem karamel kıvamında olmalıdır. Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirip buzdolabında 4-6 saat soğutun.
- 9Sunum esnasında üzerine toz esmer şeker serpip yakabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.