- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Kiş Tarifleri
- Patlıcanlı Kiş Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Kiş Tarifi
Şiddetle önerebileceğim, yerken doyamayacağınız tariflerden biridir Patlıcanlı Kiş... Favorilerinize ekleyerek canınız her çektiğinde rahatlıkla uygulayabilirsiniz! 😊 Patlıcanlı kiş tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 21B
- 123
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
2 g tuz
20 ml su
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
4 yaprak taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tezgaha un dökülür. 2 g tuz eklenir ve ortası havuz yapılır.
- 2Soğuk tereyağı eklenir ve parmak uçlarıyla fazla ezmeden homojen hale getirilir.
- 3Ardından su eklenerek hamur kıvamına gelene dek yoğurulur. 15 dk buzdolabında dinlendirilir.
- 4Bu esnada patlıcan ve kırmızı soğanlar halka halka doğranır. Kızgın bir tavada alt üst kızartılır.
- 5Domateslerin kabukları soyulur ve halka şeklinde doğranır. Sarımsak ince ince kıyılır.
- 6Dinlenen hamur dolaptan alınır, 24 cm’lik bir kalıba açılarak yerleştirilir.
- 7Üzerine yağlı kağıt konulup nohut gibi kurubakliyatlarla ağırlık verilir, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirilir.
- 8Fırında çıkın hamurun üzerine patlıcan, soğan, domates, sarımsak ve dilimlenmiş kaşar peynirleri düzgünce yerleştirilir, az miktarda tuz ile tatlandırılır.
- 9Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
- 10Servis etmeden önce üzerine taze fesleğen serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ölçüler 24 cm'lik kalıba uygundur!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.