- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Orman Meyveli Cheesecake Tarifi
Tarif
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi
Orman meyveli cheesecake, hafif ve ferah tatlı severler için mükemmel bir seçenek! Kremamsı dolgusu, çıtır bisküvi tabanı ve üzerindeki orman meyveli sosuyla her lokmada tatlı bir şölen sunuyor. Lezzetli meyvelerin hafif ekşimsi tadı, cheesecake’in kremsi dokusuyla buluşarak damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Üstelik, özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve göz alıcı bir tatlı alternatifi. Cheesecake yapmanın tüm püf noktaları için tarifimizi inceleyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin! 😊
75 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Tencere, Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 2B
- 19
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
300 g bisküvi
Cheesecake Harcı için:
400 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
60 g un (elenmiş)
100 ml limon suyu
4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
Orman Meyveli Sos için:
180 g karışık orman meyvesi
40 g toz şeker
5 ml limon suyu
5 g mısır nişastası
20 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Cheesecake yapımına başlamadan önce ilk olarak, 1 litre su kaynatın. Fırını 165°C’de ısıtın. Orta kata ızgara, alt rafına da bir tepsi yerleştirin.
- 2Tabanı için: Bisküvileri rondoda ezip, eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve biraz daha karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
- 3Cheesecake Harcı için: Bir kasede toz şeker ve limon kabuğu rendesini 2-3 dakika yoğurun.
- 4Geniş bir karıştırma kabına suyu süzülmüş labne peyniri ve Pınar Beyaz’ı alıp çırpın, krema kıvamına gelince yoğurduğunuz şekerli limon karışımını içine ekleyip 3-4 dk çırpın.
- 5Unu eleyerek ekleyin, bir tur karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ekleyip, karıştırın.
- 6Yumurtaları ayrı bir kasede karıştırın ve 3-4 seferde peynirli harca ekleyin. Her seferinde sadece tamamen karışana kadar karıştırın. Hızlı hızlı çırpmamaya özen gösterin.
- 7Buzdolabından tabanı alın ve hazır olan cheesecake harcını üzerine dökün.
- 8Kaynattığınız suyu fırındaki tepsiye dökün. Üstteki ızgaraya cheesecake’i pişmesi için yerleştirin ve fırının kapağını kapatın.
- 9Önceden ısıttığınız 165°C’de 70 dk pişirin. Fırını kapatıp, 15 dk kapağını aralayıp içinde bekletin. Daha sonra tezgahta soğutma telinin üzerine alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından 1 gece buzdolabında bekletin.
- 10Orman meyveli sos için: Orman meyveleri, toz şeker ve limon suyunu sos tenceresinde orta ateşe alın.
- 11Nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp, nişastayı açın ve sos tenceresine ekleyin, karıştırarak pişirin. 2-3 dakika kaynatıp altını kapatın. Sos tamamen soğuduğunda kullanabilirsiniz.
- 12Üzerine değecek şekilde streç kapatıp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bekletin.
- 13Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız cheesecake’in üzerini hazırladığınız orman meyveli sos ile kaplayın. Eşit olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktası
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir!
- Labne peynirini ince elekli bir süzgece alıp fazla suyunu akıtması için bir süre bekletin.
- Meyveleri ezmemeye dikkat ederseniz, güzel taneli bir sos elde edersiniz. Tercihe bağlı piştikten sonra blenderda çekip püre haline de getirebilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.