- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Choco Labne Cheesecake Tarifi
Tarif
Choco Labne Cheesecake Tarifi
Farklı bir cheesecake tarifi de benden! Lezzetine doyamayacaksınız... Pınar Choco Labneli cheesecake tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 202
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
240 g kakaolu bisküvi
Cheesecake Harcı için:
250 g toz şeker
100 g bitter çikolata
5 g vanilya özü
4 adet yumurta
2 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için; bisküvileri robottan çekerek toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın.
- 224 cm'lik cheesecake kalıbının tabanına bu karışımı sıkılaştırarak yayın.
- 3Önceden ısıtılmış 160°C fırında 12 dakika pişirin.
- 4Cheesecake Harcı için: Ayrı bir çırpma kabına choco labne ve toz şekeri ekleyin. Düşük seviyede mikser ile çırpın.
- 5Bu esnada, bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve ardından ekşi krema ile birleştirin.
- 6Mikserde karıştırdığınız karışımla, ekşi kremalı karışımı tek bir yerde birleştirin.
- 7Üzerine vanilya özünü ekleyin.
- 8Karıştırmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edin ve tuzu ekleyin. İyice karıştığından emin olun.
- 9Karışımı fırında pişirdiğiniz taban bisküvisinin üzerine dökün.
- 10Önceden ısıtılmış 160°C fırında 60 dakika pişirin. Pişirmeden önce fırına su dolu bir kap yerleştirin ve pişirdikten sonra 30 dakika fırında dinlenmesini sağlayın.
- 11Cheesecake'i 1 gün buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
- 12Dilerseniz orman meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*24 cm'lik kalıp kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?