- Tarifler
- Fast Food Tarifleri
- Nohut Dürüm Tarifi
Tarif
Nohut Dürüm Tarifi
İç malzemesini dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz pratik dürüm tarifi: Evde nohut dürüm tarifi nasıl yapılır? Doyurucu ve az maliyetli kolay nohut dürüm malzemeleri ve yapılışı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
2 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 16B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış nohut
10 g kimyon
1 adet limonun suyu
2 diş soyulmuş sarımsak
30 ml zeytinyağı
5 g tuz
2 adet kepekli lavaş
1/2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış nohuttan 2 kaşık kenara ayırın.
- 2Kalan haşlanmış nohutları kimyon, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile robottan geçirerek püre haline getirin.
- 3Hazır olan nohut püresini 2 adet lavaşa eşit şekilde pay ederek sürün.
- 4Üzerine doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz ve kenara ayırdığınız nohutları yayın.
- 5Son olarak dilediğiniz kadar ketçap sıkarak dürüm şeklinde sarın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Nohutları haşlamak için: Bir gece önceden ıslatılmış nohutları süzün ve bir düdüklü tencereye alın. Üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, tencerenin altını açın. Havası çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra süzün.
*Nohutlu dürümünüzü tercihen; nar ekşisi, yeşil biber, kırmızı biber, taze soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve sumak gibi ürünlerle ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
*Kepekli lavaş yerine normal lavaş kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?