Kısık Ateş
Tarif

Mütebbel Tarifi

Lübnan ve Hatay mutfağına özgü Mütebbel, patlıcan ve tahinle yapılan çok lezzetli bir meze çeşididir.Mütebbel mezesini özellikle et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Mütebbel tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 162B
  • 338
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
10 ml limon suyu
50 g tahin
10 ml zeytinyağı
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Bıçak yardımıyla delikler açtığınız patlıcanları ocak üzerinde ara ara çevirerek közleyin. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.
  • Közlenen patlıcanları biraz soğuttuktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Patlıcanları çok küçük olacak şekilde ezerek doğrayın.
  • Havanda dövülmüş sarımsakları patlıcanlara ekleyin.
  • Limon suyu, tahin, zeytinyağı ve tuzla lezzetlendirip homojen kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
  • Hazır olan mütebbel mezesini bir servis tabağına alın.
  • Tercihen üzerini kimyon, pul biber ve çırpılmış yoğurtla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hibeş Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
79B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (11)

NAZİF KOCATÜRK
· 26.03.2021

HARİKA BİR MEZE...👍Nazif Kocatürk

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 27.03.2021

Teşekkürler, afiyet olsun ✋😊

Hasan YILDIRIM
· 27.03.2021

Şefim et yemekleri derken beyaz et,kırmızı et sizce hangisine daha hoş olur.Bu arada elinize sağlık

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 28.03.2021

Kırmızı etlere çok daha yakışır 👍😊

Tezcan Yüceünüvar

Şefim saç kavurmanın yanına garnitür olarak gider mi? Ya da tavsiyeniz nedir? ( pilavdan başka )

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 30.03.2021

Garnitür olarak değil de eşlikçi olarak gidebilir , pilav yerine tavsiyelerim patlıcan beğendi olabilir, pilavın çeşitli varyasyonları var onları deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.