Kısık Ateş
Tarif

Muhlama Tarifi

Ramazan ayında olduğumuz şu dönemde kendi kültürümüzden olan, Karadeniz bölgesinde farklı isimler ile (içerisine konan malzemenin farklılığından) telaffuz edilen bir Muhlama tarifi vereceğim. Bana göre gerçekten özel malzemeler ile yaptığınızda tat dengesi ve lezzeti inanılmaz yüksek olan muhlamayı benim tarzımda anlatmak istedim. Umarım beğenirsiniz...
25 Dakika
2 Kişilik
Peynirli Tarifler
Tava
Paylaş
  • 23B
  • 96
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g tane mısır
150 g kolot peyniri
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g gün kurusu mısır unu
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tane mısırları su ile mikserde çekip püre haline getirin.
  • Kolot peynirini ince veya kalın olacak şekilde rendeleyin.
  • Sıcak bir tavaya tereyağını ekleyerek eritin. Mısır ununu ekleyip rengi kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından mısır püresini ve rendelenmiş kolot peynirini ekleyip durmadan tahta kaşık yardımıyla peynir eriyene kadar karıştırın. Bu esnada tuz oranını ayarlayabilirsiniz.
  • Peynirin eridiğinden emin olduğunuzda 1 dakika boyunca hiç dokunmayın ve üzerinde yağın kesildiğini gördüğünüzde ocaktan alın.
  • Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun! 😊
  • Dilerseniz üzerine kurutulmuş vişne ve hafif sotelenmiş sucuk ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tereyağı olarak Pınar ile yaptığımda ben bu dengeyi tamamen tutturmaktayım.
*Mısır ununu gün kurusu seçmenizi ve ayrıca kavururken hafif kahverengi olmasını bilakis beklemekteyim.
*Ben, taze süt mısırın tanelerini alıp su ile püre haline getirip su yerine bu karışımı kullanıyorum ve lezzete inanılmaz bir etkisi oluyor.
*Peynir kullanımında kesinlikle kolot kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kekikli Hellim Külbastı Tarifi
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Peynir Suflesi Tarifi
25 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Baharatlı Peynir Topları Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.