- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Peynirli Tarifler
- Muhlama Tarifi
Tarif
Muhlama Tarifi
Ramazan ayında olduğumuz şu dönemde kendi kültürümüzden olan, Karadeniz bölgesinde farklı isimler ile (içerisine konan malzemenin farklılığından) telaffuz edilen bir Muhlama tarifi vereceğim. Bana göre gerçekten özel malzemeler ile yaptığınızda tat dengesi ve lezzeti inanılmaz yüksek olan muhlamayı benim tarzımda anlatmak istedim. Umarım beğenirsiniz...
25 Dakika
2 Kişilik
Peynirli Tarifler
Tava
Paylaş
- 23B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Tane mısırları su ile mikserde çekip püre haline getirin.
- 2Kolot peynirini ince veya kalın olacak şekilde rendeleyin.
- 3Sıcak bir tavaya tereyağını ekleyerek eritin. Mısır ununu ekleyip rengi kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin.
- 4Ardından mısır püresini ve rendelenmiş kolot peynirini ekleyip durmadan tahta kaşık yardımıyla peynir eriyene kadar karıştırın. Bu esnada tuz oranını ayarlayabilirsiniz.
- 5Peynirin eridiğinden emin olduğunuzda 1 dakika boyunca hiç dokunmayın ve üzerinde yağın kesildiğini gördüğünüzde ocaktan alın.
- 6Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun! 😊
- 7Dilerseniz üzerine kurutulmuş vişne ve hafif sotelenmiş sucuk ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tereyağı olarak Pınar ile yaptığımda ben bu dengeyi tamamen tutturmaktayım.
*Mısır ununu gün kurusu seçmenizi ve ayrıca kavururken hafif kahverengi olmasını bilakis beklemekteyim.
*Ben, taze süt mısırın tanelerini alıp su ile püre haline getirip su yerine bu karışımı kullanıyorum ve lezzete inanılmaz bir etkisi oluyor.
*Peynir kullanımında kesinlikle kolot kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.