Kısık Ateş
Tarif

Muhammara Tarifi

Muhammara nedir? Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan mezedir. Peki, muhammara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay yapımıyla cevizli muhammara tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Muhammara Tarifi
Paylaş
  • 123B
  • 268
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
7 dilim bayat ekmek veya etimek
10 g kimyon
7-8 g tuz
70 g ceviz içi
100 g zeytinyağı
40 g nar ekşisi

Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayıp, soyulmuş sarımsak, ekmek dilimleri, kimyon ve tuzla beraber mutfak rotobotuna alın. Tüm malzemeyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
  • Daha sonra bir karıştırma kabına alıp içine ince kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Etimek yerine bayat ekmek ya da kızarmış tost ekmeği kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Humuslu Pancar Salatası Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak Tarifi
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli Atom Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.