Kısık Ateş
Tarif

Mısır Ekmeği Tarifi

Meşhur Karadeniz mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 89B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg mısır unu
150 g Pınar Tereyağı ya da kaymak
Pınar
20 g tuz
240 ml Pınar Süt
Pınar
750 ml kaynar su

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kapta; mısır unu, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, süt ve 1 bardak kaynar suyu hamur haline gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça kaynar su eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri 15 dk. boyunca güzelce karıştırdıktan sonra asma yaprağı serili geniş bir fırın tepsisine harcı eşit olacak şekilde yayın.
  • Harcın üzerini elinizi hafif ıslatarak pürüzsüzleştirin. Son şeklini vermek için bir bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış fansız 250°C fırında 5 dk., ardından fırın derecesini 200’e düşürüp toplamda 45-60 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dk. daha fırında bekletin.
  • 10-15 dk. dinlendirdikten sonra tepsiyi ters çevirip asma yapraklarından ayırın.
  • İster sıcak ister soğuk olarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
*Su el değmeyecek sıcaklıkta olmalıdır.
*Kaynar suyu azar azar ve yedire yedire eklemek ekmeğinizin formunu korur. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
*Harcın kıvamı orta cıvıklıkta olmalıdır.
*Asma yaprağı yerine tepsinin her yerini sıvı yağ ile güzelce yağlayıp harcı dökebilirsiniz.
*Pişme süresi fırından fırına değişkenlik göstereceği için kontrollü pişirmenizde fayda var.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Haşhaşlı Köy Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
7B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Foccacia Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.