- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Meyveli Tart Tarifi
Tarif
Meyveli Tart Tarifi
Kolay Meyveli Tart Tarifi: Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kolay meyveli tart tarifi ile hem tatlı krizlerinizi giderecek hem de sofranıza görsel bir şölen katacaksınız. Kıtır tart hamuru, enfes krema dolgusu ve mevsimin taze meyveleriyle hazırlanan bu tarif, her ısırıkta damakları şenlendirecek. Çilek, kivi, şeftali ve kırmızı erik gibi renkli meyvelerle süslenen bu meyveli tart, göz alıcı sunumuyla misafirlerinizi etkilemeye hazır. Lezzet ve estetiği bir araya getiren bu göz alıcı tart tarifinin detaylarına gelin birlikte göz atalım 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 2B
- 27
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
150 g un
75 g badem unu
30 g toz şeker
80 ml buz gibi soğuk su
Kreması için:
2 adet yumurta sarısı
70 g toz şeker
80 g un
65 g nişasta
40 g damla beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için un, badem unu ve toz şekeri robotta karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip, ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken soğuk suyu da ekleyip, hamuru toparlayın. Hafif un serptiğiniz tezgahta parmak uçlarınızla hamuru çok hızlı toparlayıp, streçe sarın ve buzdolabında 30 dk bekletin.
- 2Kreması için süt, yumurta sarıları ve toz şekeri tencereye alıp, karıştırın. Un ve nişastayı da ekleyip, ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Üzerine değecek şekilde streç çekip, 3-5 delik açın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletin.
- 3Fırını 180°C’de ısıtın. Dinlenen tart hamurunu tezgaha alın, 5 dakika bekletip unladığınız tezgahta 23 cm’lik tart kalıbı boyutunda açın. Tart kalıbına yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin, tart ağırlığı olması için nohut dökün ve kızarana kadar pişirin.
- 4Oda sıcaklığına gelen tart hamurunu servis tabağına alın, üzerine soğumuş kremayı yayın ve dilediğiniz taze meyvelerle (çilek, kivi, kırmızı erik, şeftali vb.) süsleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.