Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çay saatleriniz için hem görünümüyle hem de lezzetiyle harikalar yaratan bu ferah kurabiye tarifi, limonun eşsiz aromasıyla mutfağınıza tazelik katacak. Çatlak kurabiye yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları, malzemelerin uyumu ve kolay yapılışıyla her yaştan tatlı severin favorisi olacak. Şimdi, limonlu çatlak kurabiyelerinizi adım adım hazırlamak için tarifimize göz atın ve bu nefis lezzeti sevdiklerinizle paylaşın! 🍋😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 21
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
2-3 damla sirke
150 ml Abalı Ayçiçek Yağı
145 g pudra şekeri
10 g vanilin
10 g kabartma tozu
2 g toz zerdeçal
300 g un
Üzeri için: pudra şekeri + toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabına yumurtayı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve toz zerdeçalı karışıma ekleyin. Ardından unu azar azar ilave ederek spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Homojen bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenmiş hamurdan dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alın. Her bir parçayı önce toz şekere, ardından pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 15 dakika boyunca kurabiyelerin üstü hafifçe çatlayana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis tabağına alın. Limonlu çatlak kurabiyeleriniz servise hazır. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
•Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin şekil alması ve çatlak görüntüyü oluşturması için önemlidir.
•Zerdeçal, kurabiyelere hafif sarı bir renk katar. Fazla eklememeye dikkat edin, aroması yoğun olabilir.
•Kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Şeftali Kurabiyesi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Biscotti Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.