- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Tarif
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çay saatleriniz için hem görünümüyle hem de lezzetiyle harikalar yaratan bu ferah kurabiye tarifi, limonun eşsiz aromasıyla mutfağınıza tazelik katacak. Çatlak kurabiye yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları, malzemelerin uyumu ve kolay yapılışıyla her yaştan tatlı severin favorisi olacak. Şimdi, limonlu çatlak kurabiyelerinizi adım adım hazırlamak için tarifimize göz atın ve bu nefis lezzeti sevdiklerinizle paylaşın! 🍋😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 2B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
2-3 damla sirke
150 ml Abalı Ayçiçek Yağı
145 g pudra şekeri
10 g vanilin
10 g kabartma tozu
2 g toz zerdeçal
300 g un
Üzeri için: pudra şekeri + toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına yumurtayı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- 2Pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve toz zerdeçalı karışıma ekleyin. Ardından unu azar azar ilave ederek spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Homojen bir hamur elde edin.
- 3Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
- 4Dinlenmiş hamurdan dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alın. Her bir parçayı önce toz şekere, ardından pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 15 dakika boyunca kurabiyelerin üstü hafifçe çatlayana kadar pişirin.
- 6Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis tabağına alın. Limonlu çatlak kurabiyeleriniz servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
•Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin şekil alması ve çatlak görüntüyü oluşturması için önemlidir.
•Zerdeçal, kurabiyelere hafif sarı bir renk katar. Fazla eklememeye dikkat edin, aroması yoğun olabilir.
•Kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.