- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi
Tarif
Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi
Ege’nin şifa kaynağı şevketi bostan tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli terbiyeli şevket-i bostan tarifinin püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 145B
- 105
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg şevketi bostan
50 ml zeytinyağı
400 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
750 ml sıcak su
30 ml limon suyu
20 g un
8-10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Şevket-i Bostanın beyaz kök kısımları ile yeşil yaprak kısımları ayrılır. Kök kısımları (eğer var ise) ortasındaki odunsu yapıdan temizlenir. Yarım cm eninde, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Kararmaması için suda bekletilir.
- 2Derin bir tencerede zeytinyağı kızdırılır. Kuşbaşı kuzu etleri kabuk bağlayıncaya kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, kısık ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
- 3Şerit şerit doğranmış şevketi bostanlar tencereye atılır, 5 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
- 4Sıcak suyu verilir ve pişmeye bırakılır. Sert yapıdaki köklerin pişip yumuşaması 50 ile 75 dakika arası sürer. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var.
- 5Şevketi Bostanlar yumuşadıktan sonra derin bir kaseye kendi suyundan iki kepçe alınır, limon suyu eklenir. Unu da yavaş yavaş bu kaseye eklerken sürekli çırpma teli ile karıştırılır. Böylelikle terbiyenin topaklanması engellenmiş olur. Hazırlanan terbiye tencereye geri boşaltılır ve tuzu ilave edilir.
- 6Kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve yemek dinlenmeye bırakılır.
- 7Yeşil yapraklar doğrandıktan sonra ayrı bir tavada yumuşayana kadar sotelenir.
- 8Şevket-i Bostanın üzerine sotelenmiş yeşil yapraklar konarak suyunun akmaması için çukur bir tabakta sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?