- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kolay Krem Karamel Tarifi
Tarif
Kolay Krem Karamel Tarifi
Fransız usulü Krem Karamel, çok sayıda yumurta kullanılmasına rağmen oldukça hafif ve mükemmel bir sütlü tatlıdır.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 66B
- 151
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
9 adet yumurta
200 g toz şeker
2-3 g vanilya özütü
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
50 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Karamel Sos için: Bir tavada toz şekeri karıştırarak kavurmaya başlayın. Esmerleşen şekere su ilave ederek şekerin erimesini ve karamelize olmasını sağlayın.
- 2Diğer taraftan yumurtaları ve 200 g toz şekeri iyice çırpın.
- 3Üzerine süt ve vanilya özütünü ekleyin. Daha sonra bu karışımı ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. Kaynama noktasına gelene kadar sadece ısıtın, kaynatmayın!
- 4Isınan karışımı tel süzgeç yardımı ile 2 kez süzün. Bu krem karamellerinizin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.
- 5Yapmış olduğunuz karameli, tatlıyı koyacağınız kaplara eşit olarak pay edin. Karamelin hemen donduğunu göreceksiniz.
- 6Üzerine iyice ısıttığınız ve süzdüğünüz karışımı yavaşça dökün ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 7Tepsinin içine az miktarda su koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- 8Fırından çıktıktan 15-20 dakika sonra soğuması için dolaba kaldırabilirsiniz.
- 9En az 3 saat soğuttuktan sonra krem karamel tatlınız servise hazır olacaktır.
- 10Servis etmeden önce; krem karameli tabağınıza ters çevirin ve kaptan ayrılmasını zevkle seyredin. 😊
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?