- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Kızarmış Dondurma Tarifi
Tarif
Kızarmış Dondurma Tarifi
Kızarmış dondurma tarifi nasıl yapılır? Kolay kızarmış dondurma tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 36B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g sütlü kesme dondurma
3 adet yumurta akı
200 g galeta unu
250 g mısır gevreği
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Süslemek için:
taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı eşit parçalara bölün. Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayıp streç filme sarın ve derin dondurucuda en az 1 saat dondurun.
- 2Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında galeta ununa bulayın. Her yerinin kapladığına emin olduktan sonra tekrar derin dondurucuya kaldırıp dondurun.
- 3Soğuyan dondurma toplarını bir kez daha, önce yumurta akı sonra galeta unu, tekrar yumurta akı, galeta unu ve son olarak mısır gevreği olacak şekilde kaplayın.
- 4Hazır olan dondurma toplarını hızlıca dondurucuya tekrar alıp uzun süre bekletin.
- 5Servis etmeden önce ayçiçek yağını derin bir tencerede iyice kızdırın. Her bir dondurma topunu yağa bırakıp yavaş hareketlerle çevirerek 45-60 saniye gibi çok kısa sürede kızartın. Bal rengine döndükten sonra alın.
- 6Hiç bekletemeden taze çilek ve sütkrem ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Dondurma toplarını mümkünse tek tek kızartın.
*Kaplama harcına toz tarçın, esmer şeker ve kırık fındık ekleyebilirsiniz.
*Çikolata sos, krema ya da taze meyve dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?