- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Tarif
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Cevizli, lor peynirli pancar salatası tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 34B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet orta boy kök pancar
10-15 adet çekirdeği çıkarılmış vişne tanesi
40 ml zeytinyağı
4-5 g kaya tuzu
100 g lor peyniri
20 g kırık ceviz
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Pancarları iyice yıkayıp su dolu bir tencereye alın.
- 2Yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun.
- 3Pancarları istediğiniz boyutta küp küp doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.
- 4Çekirdeksiz vişne taneleri, zeytinyağı ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın ve derin bir tabağa alın.
- 5Üzerine lor peyniri, kırık ceviz ve kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Püf Noktası
*Tercihen sosunu hazırlarken az miktarda sirke ve sarımsakla lezzetlendirebilirsiniz.
*Pancarları pişirmeden önce sirkeli suda bekletebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?