- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kilis Tava Tarifi
Tarif
Kilis Tava Tarifi
Sofralarınıza çok yakışacak, meşhur Kilis Tava tarifi nasıl yapılır? Tadına bayılacağınız kilis tava yapmanın püf noktaları nelerdir? Kilis Tava tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
55 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 532B
- 261
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kıyma
1 adet kapya biberi
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
30 g tatlı biber salçası
karabiber
kaya tuzu
kimyon
3 adet patlıcan
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın.
- 2Biberleri, soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tutam maydanozu ince kıyım doğrayın.
- 3Geniş bir kaba aldığınız kıymaya, doğradığınız tüm sebzeleri, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurma işlemini gerçekleştirirken 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- 4Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin.
- 5Patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine kıymayı güzelce yayın, bıçakla üçgen porsiyonlar halinde şekil verin.
- 6Kıymanın üzerini resimdeki gibi domates, biber, sarımsak ve soğanlarla süsleyebilirsiniz.
- 7Tepsiyi önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun. Tüm sebzeler pişene kadar ortalama 30 dakika pişirin.
Püf Noktası
*Yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?