- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Kıbrıs Tahanı Tarifi
Tarif
Kıbrıs Tahanı Tarifi
Kıbrıs mutfağında sıkça kullanılan bu tahin, özellikle kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek veya tahinli kurabiye, helva gibi tatlılarda tercih edilir. Peki, pratik Kıbrıs tahanı tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Paylaş
- 17B
- 14
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kasesinin içine lime suyunu ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzun erimesini sağlayın.
- 2Bu esnada dövülmüş sarımsağı ekleyin.
- 3Daha sonra yavaş yavaş tahini ilave edip sürekli karıştırın.
- 4Tahin eklendikçe karışım giderek sertleşecektir.
- 5Daha sonra yine sürekli karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı yedirin.
- 6Karışım hala çok katı ise dilerseniz lime suyu dilerseniz bir miktar su yardımı ile kıvamı açabilirsiniz.
Püf Noktası
*Servis tabağına aldığınız tahini, üzerine zeytinyağı ve yanında kızarmış ekmeklerle servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?