Kısık Ateş
Tarif

Kıbrıs Tahanı Tarifi

Kıbrıs mutfağında sıkça kullanılan bu tahin, özellikle kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek veya tahinli kurabiye, helva gibi tatlılarda tercih edilir. Peki, pratik Kıbrıs tahanı tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Kıbrıs Tahanı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g tahin
1 tutam kaya tuzu
3 adet sıkılmış lime suyu
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kasesinin içine lime suyunu ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzun erimesini sağlayın.
  • Bu esnada dövülmüş sarımsağı ekleyin.
  • Daha sonra yavaş yavaş tahini ilave edip sürekli karıştırın.
  • Tahin eklendikçe karışım giderek sertleşecektir.
  • Daha sonra yine sürekli karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı yedirin.
  • Karışım hala çok katı ise dilerseniz lime suyu dilerseniz bir miktar su yardımı ile kıvamı açabilirsiniz.

Püf Noktası

*Servis tabağına aldığınız tahini, üzerine zeytinyağı ve yanında kızarmış ekmeklerle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Meyveli Komposto Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
29B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
98B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Recep Seyhan
· 07.12.2021

Limesuyunedemek ? Limonsuyu mu ?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 08.12.2021

Merhaba, Lime yani misket limonu, limona göre daha asitli ve daha acı bir tada sahiptir.