- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kestaneli Pavlova Tarifi
Tarif
Kestaneli Pavlova Tarifi
Yeni yıl sofralarınızı bu harika lezzetle taçlandırabilirsiniz. Çikolata soslu, kestaneli pavlova tarifi nasıl yapılır?
Paylaş
- 14B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1 tutam tuz
400 g pudra şekeri (yumurta beyazının 2 katı olmalı)
2-3 damla limon suyu
Krema için:
300 g kestane
30 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 110°C ısıtın.
- 2Yumurta beyazlarını dikkatlice ayırın.
- 3Kuruladığınız temiz bir kapta, yumurta beyazlarına bir fiske tuz ekleyerek çırpın.
- 4Hafif köpürmeye başladığında pudra şekerini kaşık kaşık ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 52-3 damla limon damlatın.
- 6Mikseri kaldırdığınızda merenginiz akmıyorsa hazırdır.
- 7Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tek parça olarak yerleştirip şeklini verin. Ortasını hafif çukur yapın.
- 82 buçuk-3 saat boyunca 110°C’de pişirin.
- 9Fırını kapattıktan sonra 1 saat daha fırında tutun.
- 10Kreması için; Kestaneleri yıkayıp çizin ve haşlayın. Haşlandıktan sonra sıcağı sıcağına soyun. 10 adet kestaneyi sunum için bütün olarak dikkatlice soyun ve kalanını irice ufalayın.
- 11Bir kapta choco labneyi ve pudra şekerini el çırpıcısı ile çırpın. Pınar Beyaz’ı da ekleyip çırpın.
- 12Ufalanan kestaneyi kremanın içine ekleyerek kabaca karıştırın.
- 13Soğuyan merengin üstüne kremayı yayın. Üstüne bütün kestaneleri koyun ve çikolata sosu dökerek sunum yapın.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pavlova Püf Noktaları:
- Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir. - Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır. - Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir. - Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
*Yumurta beyazlarına kesinlikle sarısı bulaşmamalı ve su değmemeli. Aksi takdirde yumurta beyazınız ne kadar çırpsanız da katılaşmaz. Yumurtaları temiz bir kaseye tek tek kırarak, çırpacağınız kaba aktarın. Kaplarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun.
*Servis Önerisi: Pavlovayı küçük porsiyonlar olarak pişirmek isterseniz; merenglerin her biri 3 kaşık olacak kadar tepsiye aralıklı yerleştirerek pişirebilirsiniz. Böylece pişirme süresi 1 buçuk-2 saate inecektir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?