- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi
Tarif
Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi
Kestaneli kurabiye, özel günlerde ve kış aylarında keyifle tüketilen tatlı bir atıştırmalık önerisi olarak öne çıkar. Yoğun kestane lezzeti ve tatlı dokusuyla iştah kabartan bu kurabiyeler, kestane sevenler için ideal bir tercihtir. İşte damakları şenlendiren bu tadına doyum olmaz kestane dolgulu kurabiye tarifinin tüm detayları! Pratik kurabiye hamuru için gerekli malzemeler, adım adım yapım aşamaları ve püf noktalarıyla birlikte, evinizde bu muazzam lezzeti kolayca yaratabilirsiniz.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 6B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pudra şekeri
15 g mısır nişastası
250 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
1 adet yumurta
50 ml ayçiçek yağı
İçi için: 1 kase kestane şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekerini çırpma teli yardımı ile çırpın.
- 2Kuru malzemeleri; nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
- 3Sıvı malzemeleri; yumurta ve ayçiçek yağını ilave edip yoğurma işlemini bitirin.
- 4İç dolgusu için kestane şekerlerini ezip püre haline getirin.
- 5Kurabiye hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
- 6Ortasına alabildiği kadar kestane şekeri püresi ekleyerek yuvarlayarak kapatın.
- 7Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında, hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirin.
- 8Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu ölçülerden 20 adet kestaneli kurabiye elde edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.