- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
Tarif
Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
Bol vitamin içeren kerevizle lezzetlendirilmiş, besleyici ve hafif bir başlangıç. Kerevizli mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 54B
- 295
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
180 g kırmızı mercimek
1.2 litre su
4 adet kereviz sapı
yeteri kadar kaya tuzu
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
450 ml et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Patates, havuç ve kuru soğanın kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
- 2Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayıp bir tencereye alın.
- 3Üzerine suyu, doğranmış sebzeleri, kereviz saplarını, tuz ve karabiberi ilave edip ocağın altını yakın.
- 4Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerinden oluşan kefi temizleyin.
- 5Ardından et suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
- 6Pişen çorbayı bir süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzün.
- 7Süzgeçte kalan sebzeleri bir ezici yardımı ile güzelce ezip çorbaya ekleyin.
- 8Tencereyi tekrar ocağa koyup altını kısık ateşte açın.
- 9Bu sırada bir tavada tereyağını hafifçe yakıp çorbaya ekleyin. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp sıcak olarak servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Üzeri için, tereyağını hafifçe yakıp kırmızı toz biberli sos yapabilirsiniz.
*Tuz ve karabiber miktarını tadarak ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?