- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kazandibi Tatlısı Tarifi
Tarif
Kazandibi Tatlısı Tarifi
Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırrı. Orijinal kazandibi tatlısı tarifi nasıl yapılır? Kazandibi tatlısı yaparken nelere dikkat edilir? İşte detaylar...
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 135B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında parça parça ıslattığımız pirinçten ve suyundan ekleyip pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
- 2Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- 3Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
- 4Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
- 5Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
- 6Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
- 7Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yoktur. Kısık ateşte 10 dakika pişirilmesi yeterlidir, bu sürede eşit şekilde dibi yanacaktır.
*Tarif, 43 cm çapında sini tepsi kullanılarak verilmiştir.
*Hazırladığınız kazandibi tatlısını buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz, daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan geçirirken ıslattığımız suyu kullandığımız için, 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik