- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kayısı Yahnisi Tarifi
Tarif
Kayısı Yahnisi Tarifi
Osmanlı usulü kuzu kaburgalı kayısı yahnisi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu kaburga, 10 cm uzunluğunda kesilmiş
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
10 adet arpacık soğan
300 g gün kurusu kayısı, önceden ıslatılmış
40 g pekmez
5 g tuz
5 g karabiber
500 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu kaburgaları bir tencereye koyun ve kendi yağında arkalı önlü pişirin.
- 2Az miktarda su ekleyip, çubuk tarçın ve karanfil katarak yarı pişmiş hale getirin.
- 3Yarı pişmiş kaburgaları bir tabağa alın.
- 4Ayrı bir tencerede sırasıyla tereyağını eritip, arpacık soğan ve önceden ıslatılmış kayısıları 5 dk. kavurun.
- 5Ardından etleri nizami bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pekmez, tuz ve karabiber ekleyip azar azar suyunu verin, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- 6*Su ilavesini kontrollü yapın çünkü pişme işlemi bittiğinde suyu kalmamalıdır.
- 7Kaburgalar piştikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (6)
Kuru kayısı yerine normal kayısı kullanılabilir mi? Tekniği var mı?
Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi