- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Karnabahar Kızartması Tarifi
Tarif
Karnabahar Kızartması Tarifi
Karnabaharın kızartma hali bambaşka bir lezzettir. Lezzetli karnabahar kızartması nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 41B
- 171
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
30 g un
250 ml su
1 adet yumurta
tuz
karabiber
Üzeri için:
2 diş sarımsak
15 ml zeytinyağı
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
- 2Karnabaharları süt ile haşlayıp süzün ardından soğumaya bırakın.
- 3Un, su, yumurta, tuz ve karabiberi çırparak boza kıvamında kaplama harcı hazırlayın.
- 4Haşlanan karnabaharları önce harca batırın daha sonra derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 5Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı çırpın.
- 6Kızarttığınız karnabaharları servis etmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?