- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Karnabahar Graten Tarifi
Tarif
Karnabahar Graten Tarifi
Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, kış aylarında bolca tüketilen ve en sağlıklı sebzeler arasında yer alan Karnabahar! Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak enfes karnabahar graten tarifi nasıl yapılır? Fırında karnahabar graten yapımının tüm püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 17B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
40 ml sıvı yağ
30 g un
1 adet yumurta
8 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Karnabaharın dal ve sap kısımlarını ayırın. Sap kısımlarını bir kenara ayırın. Dal kısımlarını yıkayıp 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları soğutun.
- 2Bu sırada tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra yoğurt, yumurta tuz ve karabiber ekleyip hızlıca karıştırın.
- 3Soğuyan karnabaharları bir fırın kabına alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Rendelenmiş kaşar peyniriyle üzerini kaplayın.
- 4Fırına girmeye hazır olan karnabahar grateni önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 20 dakika). Ardından sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?