- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Karamelize Soğan Çorbası Tarifi
Tarif
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi
Karamelize soğan çorbası tarifi nasıl yapılır? Soğan çorbası malzemeleri nelerdir? Karamelize soğan çorbası tarifi yapımının püf noktaları için tıklayınız...
40 Dakika
2 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 34B
- 151
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuru soğan
20 ml sıvı yağ
500 ml tavuk suyu
tuz
karabiber
1 adet baget ekmek
Süslemek için:
taze soğan
taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları jülyen doğrayın.
- 2Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtın.
- 3Doğranmış soğanları içine ekleyip sürekli karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Bu aşamada dilerseniz 1 diş dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- 4Karamelize olan soğanlara tavuk suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın, 15-20 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- 5Baget ekmeğini ince bir dilim olarak kesin, kenarlarını tereyağı ile yağlayıp bir fırın veya tavada altın sarısı olana kadar kızartın.
- 6Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip peyniri eritin.
- 7Hazır olan çorbayı güzel bir servis kasesine alın, üzerine peynirli ekmek dilimini yerleştirin.
- 8Taze soğan ve taze kekik ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Çorbanızın daha kıvamlı olmasını isterseniz, tavuk suyunu eklemeden önce az miktarda un ekleyip soğanlarla beraber kavurun. Ardından tavuk suyunu ekleyip pişirin.
*Baharat oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?