- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Karabuğdaylı Kek Tarifi
Tarif
Karabuğdaylı Kek Tarifi
Sağlık deposu karabuğday ile şekersiz, glütensiz nefis bir kek tarifi ile karşınızdayım. Glütensiz kek tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta beyazı
6 adet kuru hurma püresi
1 tutam himalaya tuzu
6-7 damla Hindistancevizi yağı
330 g karabuğday unu
25 g kakao
10 g kuş üzümü (suda ıslatılmış)
1 adet portakal kabuğu rendesi
5 ml zeytinyağı
Üzeri için:
yulaf kepeği
fındık
ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta beyazlarını, hurma püresini, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
- 2Hindistancevizi yağı ve yoğurdu ilave edin. 1 dakika daha çırpın.
- 3Elenmiş karabuğday ununu karışıma azar azar ilave edin.
- 4Ham kakao, kuş üzümü ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Hamuru spatulayla karıştırın.
- 55 ml (1 tatlı kaşığı) zeytinyağı ile yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün.
- 6Üzerine yulaf kepeği, fındık ve ceviz içini serpin.
- 7Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 35 dakika pişirin.
Püf Noktası
*Karabuğday ununu mutlaka eleyerek karışıma ekleyin.
*Bu keke papatya veya melisa gibi bitki çayları eşlik eder.
Enerji: 283,6 kalori
Karbonhidrat: 47,2 g
Protein: 11,5 g
Yağ: 8,4 g
Lif: 6,3 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?