Kısık Ateş
Tarif

Karabiberli Meksika Kurabiyesi Tarifi

Karabiberin hafif acılığıyla birleşen tatlı dokunuş, özellikle kış aylarında sıcak bir bardak süt veya bergamotlu çayın yanında eşsiz bir uyum yakalıyor. Bunefis kurabiyeler, yoğun ve zengin Meksika yemeklerinden sonra sofrayı hafifçe dengeleyen mükemmel bir tatlı seçeneği olarak da kendine yer buluyor. Hem çikolata hem de baharatın verdiği cesur aromalarla bu tarif, soğuk günlerde iç ısıtan bir favori olmaya aday😊 Peki, bu lezzet dolu karabiberli Meksika kurabiyeleri nasıl yapılır ve mükemmel sonuçlar için nelere dikkat etmelisiniz? İşte tüm detaylar ve püf noktaları… 🍪
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kurabiye Tarifleri
Fırın
Karabiberli Meksika Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g esmer şeker
2 adet yumurta
1-2 damla vanilya özütü
300 g beyaz un
4 g kabartma tozu
4 g karbonat
2 g tuz
5 g toz karabiber
10 g toz tarçın
1 g pul biber
300 g damla çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine esmer şekeri ekleyin ve mikserin orta hızında yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
  • Çırpılmış tereyağı ve şeker karışımına, oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyin. Yumurtayı eklerken mikserle düşük hızda çırpmaya devam edin. Yumurta tamamen karıştıktan sonra, vanilya özütünü de ekleyin ve birkaç saniye daha çırpın.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz, toz karabiber, toz tarçın ve pul biberi birleştirin. Tereyağın ilk yarısını ekleyip karıştırdıktan sonra, kalan kısmını da ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Hamurunuza son olarak damla çikolata ekleyip spatula yardımıyla yavaşça yedirin. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Fırını önceden 190°C’ye ısıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle top şeklini verin ve aralarında yeterli mesafe bırakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra, tepsi üzerinde 15 dakika bekletin ve servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

•Çikolata ekledikten sonra çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.
•Yumuşak kurabiye sevenler için pişirme süresini 8 dakika tutmanız yeterli olacaktır. Eğer kıtır kıtır bir kurabiye tercih ediyorsanız, pişirme süresini 12 dakikaya kadar uzatabilirsiniz.
•Esmer şeker yerine hindistan cevizi şekeri ya da toz şeker kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Renkli Çam Ağacı Kurabiye Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Yulaflı Kurabiye Tarifi
19B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Brutti ma Buoni Cookie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.