- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kağıt Kebabı Tarifi
Tarif
Kağıt Kebabı Tarifi
Fırında kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kağıt kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuzu etli, sebzeli kağıt kebabı tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 21B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
250 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet patates
1 adet domates
50 g bezelye
5 g pul biber
tuz ve karabiber
5-6 dal maydanoz yaprağı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını alıp kızdırın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları içine atıp birkaç dakika soteleyin.
- 2Daha sonra kuşbaşı etleri ekleyin, etler suyunu salana kadar kavurma işlemine devam edin.
- 3Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patatesi, domatesi ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek karıştırarak pişirin.
- 4Son olarak pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocağın altını kapatın. Bu aşamada az miktarda su (bir çay bardağı) ekleyin.
- 5Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesip tezgaha yayın, yemeği kağıdın ortasına paylaştırın. Üzerine birkaç dal maydanoz yaprağı ve tereyağı parçaları yerleştirin.
- 6Paket halinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayıp kenar kısımlarını sıkıca sarın. Kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Bu tarif 2 kişiliktir. Malzeme oranlarını artırarak daha fazla porsiyonlarda kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.
*Tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
*Farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.