- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Kiş Tarifleri
- Kabaklı Kiş Tarifi
Tarif
Kabaklı Kiş Tarifi
En lezzetli ve güzel kabaklı kiş tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 44B
- 180
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
1 adet yumurta sarısı
5 g tuz
40 ml su
İç Harcı için:
3 adet yumurta
tuz ve karabiber
muskat rendesi
1 adet yeşil kabak
Üzeri için:
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; 250 g unu bir tezgaha dökün ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve iki elin arasında ufalayarak harmanlayın.
- 2Ardından yumurta sarısı, tuz ve suyu azar azar ekleyin.
- 3Hamuru iyice yoğurup top haline getirin ve hafifçe yassılaştırın. 10-15 dakika dinlenmesi için dolaba kaldırın.
- 4Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın ve 20 cm’lik kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıba eşit olarak yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yüksek bırakın.
- 5Tabanını gelişi güzel çatalla delin. Buzlukta 15 dakika bekletin.
- 6Ön pişirme için tartın içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerini ağırlık yapacak şekilde kuru börülce, nohut vs. gibi malzeme ile doldurun.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika arası pişirin. Fırından çıkarın, yağlı kağıt ve ağırlığı kaldırın. 5 dakika daha pişirin.
- 8İç harcı için: bir kapta yumurta, krema, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı çırpın.
- 9Kabakları 1 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
- 10Ön pişirme yapılmış kiş tabanına iç harcı ekleyin. Üzerine dilimlenmiş kabakları dizin.
- 11180°C fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerine kaşar peyniri ekleyin.
- 125-10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.
- 13Biraz dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*20 cm'lik tart kalıbı uygundur.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (6)
Merhaba 👋🏻 Evde 125 gram kadar tereyağı yok yerine sıvı yağ(zeytin ya da ayçiçek) kullanabilir miyim? Yine kıyır kıyır olur mu? Oranı ne olmalıdır? Bir de kalıbın çapı 25 cm, hamur malzemelerini eşit olarak %25mi arttırmalıyım ya da arttırmasam verim alır mıyım yine?
Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi