- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi
Tarif
Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi
Bizim size verdiğimiz enfes frosting sırrı ile kekinize muhteşem dokunuşlar yapabilir, herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz! Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
400 g toz şeker
400 ml sıvı yağ
400 g un
10 g kabartma tozu
5 g karbonat
10 g tarçın
100 g ceviz içi
50 g kuru üzüm
2 adet havuç
1 adet yeşil elma
Üzeri için:
200 g beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil elma ve havuçları rendeleyin.
- 2Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. Ardından sıvı yağı azar azar ekleyin ve karışımın yoğunlaşmasını sağlayın.
- 3Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, ceviz, kuru üzüm, rendelenmiş havuç ve elmayı ilave ederek karıştırın.
- 4Her iki karışımı aynı yerde birleştirdikten sonra mikser yardımı ile homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- 5Uygun bir kek kalıbına ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika arası pişirmeye bırakın.
- 6Kekin üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir karıştırma kabında kremayı çırpın. Eritilmiş beyaz çikolata ve labne peynirini de içerisine ilave edin.
- 7Fırından çıkardığınız kekin 10 dakika dinlenmesini sağladıktan sonra kalıptan çıkarın.
- 8Hazırlamış olduğunuz frosting karışımını (krema, beyaz çikolata, labne peyniri) kekin üzerine sürün.
- 9Servis önerisi, taze havuç ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.