Kısık Ateş
Tarif

Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi

Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy fırın sütlacı tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi
Paylaş
  • 89B
  • 185
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 litre Pınar Süt
Pınar
50 g pirinç
2 adet yumurta sarısı
250 g toz şeker
10 g mısır nişastası

Nasıl Yapılır?

  • Sütün 1 bardağını ayırıp geri kalanını yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın.
  • Üzerine pirinçleri ekleyip kaynatmaya devam edin.
  • Ayırdığınız 1 bardak sütü, yumurta sarılarını ve nişastayı ayrı bir kapta çırpın. Ardından kaynayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin. 10 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Karışıma toz şekeri ekleyin ve sütün rengi hafif değişene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kıvam alan sütlacı küçük kaplara porsiyonlayın ve üstü kabuk bağlayana kadar soğumaya bırakın.
  • Sütlaç kaplarını içi bir miktar su dolu tepsilere yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Son olarak bol fındık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Pınar Süt yerine Pınar Latte Art Barista Süt'te tercih edebilirsiniz.
*Kıvamına göre süt miktarını artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
12 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
45B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (23)

Esra Öznur
· 24.03.2020

😍😍

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Seyhan Ortafidan
· 03.04.2020

Ben bir çimdik tuz atiyorum ve yumurta koymuyorum. Atesten aldigimda olcume gore yarim kasik tereyag ekliyorum.Ve sanıldıgı gibi beyaz olmuyor. Damakta o cimdik tuz hissedildiginde efsane bir tat oluşturuyor. Nacizane bir tavsiyedir. Zennuptada yeme firsatim oldu. Kafa kafaya lezzetler diyebilirim.👍

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 03.04.2020

Merhaba Seyhan, güzel önerin için teşekkür ederim. Eline sağlık 👍

Mısra Taşçı
· 12.04.2020

Sütü 1 saat kaynatmak hacmini çok azaltıyor, bu yüzden şeker çok fazla geliyor ve kıvamı fazla koyu oluyor. Ben bir bardak daha süt ekleyerek durumu düzeltmeye çalıştım ama yazanın yarısı kadar şeker koymama rağmen fazla şekerli oldu.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 13.04.2020

Merhaba, bu tarif biraz koyu ve şekerlidir. İlave olarak süt ekleyebilir veya şeker oranını azaltabilirsin. Eline sağlık.