Kısık Ateş
Tarif

Hamsi Kuşu Tarifi

Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Hamsi Kuşu Tarifi
Paylaş
  • 75B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi
30 g maydanoz
20 g taze soğan
1 adet kuru soğan
10 g mısır unu
1/4 demet nane
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
150 ml ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını alın.
  • Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı incecik kıyın.
  • Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
  • Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
  • Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.

Püf Noktası

*Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
90 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Maki Sushi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
38B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Tütsü Somon Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.