- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Hamsi Buğulama Tarifi
Tarif
Hamsi Buğulama Tarifi
Mevsiminde farklı balıklarla da yapabileceğiniz nefis bir hamsi buğulama tarifi! Şiddetle öneriyorum...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 62B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg hamsi
4 adet orta boy soğan
3 adet domates
2 adet limon
1 adet kırmızı biber
2 adet acı sivri biber
5-6 diş sarımsak
200 ml zeytinyağı
7 g tuz
5 g tane çekilmiş karabiber
3 g yeni bahar
3-4 dal taze fesleğen
3 adet defne yaprağı
Nasıl Yapılır?
- 1Balıkları güzelce temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
- 2Soğan, domates ve limonları halka şekilde doğrayın, biberleri ise verev şekilde keserek hazırlayın.
- 3Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin, tepsinin en alt kısmına kestiğiniz limon, domates ve soğanların bir kısmını koyun. Üzerine balıkları güzelce yerleştirin.
- 4Malzemenin kalan kısmını da balıkların üzerine yerleştirin. İri doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, yeni bahar, taze fesleğen ve defne yapraklarını koyun.
- 5Alüminyum folyo ile üstünü sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 630 dakika sonunda fırından çıkarın ve alüminyum folyoyu dikkatlice üzerinden alın, buharı elinizi yakmasın!
- 7Üzeri açık şekilde 10 dakika daha pişirin ve dilediğiniz şekilde servis edin.
- 8Öneri olarak; bu yemeğin yanına güzel bir roka salatası çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Hamsinin en lezzetli ve bol olduğu zamanlar kış aylarıdır.
*Dilediğiniz balık çeşitleriyle yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.