- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Fransız Tostu Tarifi
Tarif
Fransız Tostu Tarifi
Brioche ekmeği ile yapılan nefis bir Fransız tostu... Fransız tostu tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 122
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
10 g yaş maya
10 g tuz
25 g toz şeker
6 adet yumurta
Fransız Tostu Karışımı için:
3 adet yumurta
50 g esmer şeker
30 ml akçaağaç şurubu
1 adet vanilya çubuğu
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
Şekerli Ceviz için:
1 kg ceviz içi
1 kg toz şeker
1 l su
1 l ayçiçek yağı
Süslemek için:
Nasıl Yapılır?
- 1Brioche ekmeği için: Unu bir kaba koyup ortasını açın, tereyağı hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyarak yoğurun. Ardından tereyağını da ekleyerek yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin, hamuru kalıba koyarak tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Mayalandıktan sonra üstüne 1 adet yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180C fırında 30-35 dakika pişirin.
- 2Fransız tostu karışımı için: Süt ve kremayı karıştırın, 3 adet yumurtayı teker teker çırparak ekleyin. Esmer şeker, akçaağaç şurubu, vanilya çekirdeklerini de karıştırın ve tüm karışımın iyice harmanlandığından emin olun.
- 3Karamel sos için: Önce kremayı ocağa alın (ılık olacak). Şekeri derin bir tavada karamel yapın. Ocaktaki kremayı yavaşça karamele dökün, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılık olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
- 4Şekerli ceviz için: Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.
- 5Başka bir yerde su kaynatın cevizleri içine atın ve 1-2 dakika cevizlerin kirli siyah ve acı suyunun çıkmasını sağlayın.
- 6Daha sonra bu ön haşlama suyundan çıkarılan cevizleri kaynamakta olan şerbetin içine atın ve 5 dakika şerbet ile birlikte kaynatın.
- 7En son şerbetten cıkarılan cevizleri direkt olarak kızgın yağa bırakın ve sürekli karıştırarak kızartın. Birbirine temas etmeyecek şekilde tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
- 8Tabağın birleştirilmesi için: Brioche ekmeklerini dilimleyin. Fransız tostu karışımına brioche dilimlerini batırıp terayağı eritilmiş tavada her tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
- 9Tabağın ortasına bir miktar karamel sos koyun, üzerine Fransız tostunu yerleştirin.
- 10Pınar Beyaz peyniri ve kızartılmış şekerli cevizler ile servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?