- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fırında İzmir Köfte Tarifi
Tarif
Fırında İzmir Köfte Tarifi
İzmir'e özgü harika bir yemek olan Fırında İzmir Köfte nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 128B
- 363
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
1 adet yumurta
100 g galeta unu
8 g tuz
5 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g kimyon
2 tutam tarçın
2 tutam kekik
2'şer adet patates ve domates
Domates Sos için:
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kapta; kıyma, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları yoğurarak bir köfte harcı elde edelim. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- 2Patatesleri elma dilimi olacak şekilde, domatesleri de dörde bölelim.
- 3Domates sos için; bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtmaya başlayalım. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- 4Üzerine rendelenmiş domates ve 2 çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim.
- 5Tüm malzeme güzelce kavrulduktan sonra 200 ml kadar su ilave edip sosu kaynatalım. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.
- 6Buzdolabında dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparak parmak şeklini verelim.
- 7Bir tepsiye köfteleri dizip, ortasına doğranmış patates ve domatesleri yerleştirelim.
- 8Üzerine salçalı domates sosunu eşit olarak dökelim.
- 9190 derece fırında 1 saat pişmeye bırakalım.
- 10Son 10 dakika fırın rafının en üst kısmına alarak üzerinin güzelce kızarmasını sağladıktan sonra servise hazır edelim. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?