- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Falafel Tarifi
Falafel Tarifi
- 222B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzüp rondoya alın ve çekin.
- 2Üzerine maydanoz ve taze kişnişi, iri doğranmış soğanı, kırmızı biberi ve kabuğu soyulmuş bütün sarımsakları ilave edip tekrar karıştırın. Ardından toz baharatları, kabartma tozunu, tahini ve unu ilave ederek rondodan çekin.
- 3Hazır olan falafel harcını bir spatula yardımıyla mutlaka biraz karıştırın ve temiz bir kaba alın. Üzerine streç çekerek 45 dk-1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 4Dolaptan çıkardığınız falafel harcını ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin, ele yapışmasını engellemek için az miktarda un kullanabilirsiniz. Tüm harç bitene kadar bu işlemi sürdürün.
- 5Derin ve geniş bir tencerede sıvı yağı iyice kızdırın ve hazırladığınız falafel toplarını yağın içerisine atıp güzelce kızartın. Kızarttığınız falafelleri bir yağlı kağıt üzerine alın.
- 6Sosu için: Ekşi krema, tahin, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu güzelce çırpın.
- 7Kızarttığınız falafel köftelerini bir servis tabağına alın ve yanına hazırladığınız sosu koyun. Tercihen dilimlenmiş limon, taze yeşillikler, turşu, lavaş ve farklı soslar kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Falafel Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Eğer vaktiniz varsa nohutu bir gece önceden suda bekletip ertesi gün suyunu süzerek kullanın. Vaktiniz yoksa az haşlanmış nohut kullanabilirsiniz, ancak kıvamında farklılıklar oluşabilir.
*Haşlanmış nohutla yapılan falafellerin dağılmaması için nohutların fazla yumuşamamasına özen gösterin.
*Falafel harcını yaparken farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Kimyon, karabiber, toz kırmızı biber vs.
*Falafelleri kızartcağınız yağın çok iyi kızmış olması gerekir, aksi takdirde yağı içine çeker ve dağılabilirler.
*Falafellerin içlerinin güzelce pişmesi için, orta ateşte kızartmaya özen gösterin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!