- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Etli Patlıcan Güveç Tarifi
Tarif
Etli Patlıcan Güveç Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Etli Patlıcan Güveç tarifi, nasıl yapılır? Güveçte patlıcanlı güveç yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
100 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 110B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana eti, tranç
5 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
350 ml et suyu
25 g biber salçası
30 g kuyruk yağı
15-20 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Dana etini kuşbaşı doğrayın.
- 2Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğradıktan sonra tuzlu soğuk suda 15-20 dakika bekletin.
- 3Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
- 4Toprak bir güvecin dibine ince bir katman halinde kuyruk yağını serin. Kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakları tek kat halinde dizin. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri yayın.
- 5Patlıcanları elinizle suyu kalmayana kadar sıkın ve etlerin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- 6Ardından doğranmış biber ve domatesleri hiç karıştırmadan güvece yerleştirin.
- 7Et suyunun içerisine salçayı ekleyip güzelce karıştırın. Güvecin içerisine gezdirerek dökün.
- 8En üste tereyağını ve taze kekiği parçalar halinde bırakın. Güvecin kapağını kapatın.
- 9Önceden ısıtılmış 210°C fırında 90 dakika ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın. (Kapağınız yoksa güvecin üstüne ıslatılmış yağlı kağıt serin, alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarın.)
- 10Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.