- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Elmalı Tarte Tatin Tarifi
Tarif
Elmalı Tarte Tatin Tarifi
Fransız mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan tarte tatin, meyvelerin şeker ve tereyağı ile karamelize edilmesiyle hazırlanır. Fransız tatlıları arasında çok sevilen ve dünyaya yayılan tarte tatin, genellikle elma ve portakal dilimleri ile hazırlanır. Tarçınlı Elmalı Tarte Tatin tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 41B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
250 g un, elenmiş
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tutam tuz
100 ml soğuk su
Karamelli Elma Dolgusu için:
3 adet yeşil elma
100 g toz şeker
1 tutam tuz
1 adet çubuk tarçın
Üzeri için:
toz tarçın
pudra şekeri
rendelenmiş portakal kabuğu
dondurma, kaymak ve Pınar Sütkrem
Nasıl Yapılır?
- 1Tart Hamuru için: Geniş bir kapta elenmiş un, küp doğranmış soğuk tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Ardından yumurta ve bir tutam tuz ekleyip, yumurtayı yedirene kadar yoğurmaya devam edin. Azar azar soğuk su ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamurunuz hafif cıvık olacaktır bu sizi yanıltmasın.
- 2Hazır olan hamuru soğuması ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- 3Karamelli Elma Dolgusu için: İlk olarak elmaların kabuklarını soyun ve 8 eşit parçaya bölerek çekirdeklerini temizleyin.
- 4Karamel Sos için: Toz şeker ve bir tutam tuzu döküm bir tavaya alıp hiç karıştırmadan karamel rengine gelmesini bekleyin. Küp doğranmış tereyağı parçalarını içerisine atıp, sos kıvamına gelene dek hızlıca karıştırın.
- 5Dilimlenmiş elmaları karamele ekleyin, tüm elmaların karamele bulanması için güzelce karıştırın. Ardından elmaları düzenli ve sık bir şekilde yerleştirmeye çalışın. Bu aşamada aroma vermesi için bir adet çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Elmaların yumuşaması için kısa bir süre daha tavayı tekrar fırına koyun.
- 6Bu esnada dinlenen ve soğuyan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir tezgahta hamuru tavanın ağzı genişliğinde ve yuvarlak olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
- 7Yumuşayan elma dilimlerinin üzerine, açtığınız tart hamurunu yerleştirin.
- 8Önceden ısıtılmış 170°C’lik fırında hamur kızarıncaya dek kontrollü olarak pişirin. (ev tipi bir fırında 25-30 dakika)
- 9Pişen elmalı tartı birkaç dakika dinlendirdikten sonra porsiyonlayarak servis tabaklarına alın. Tercihen üzerine toz tarçın, pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirip bekletmeden servis edin.
- 10Elmalı Tarte Tatin’i; dondurma, kaymak veya Pınar Sütkrem eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tart hamuru malzemelerinin tamamı soğuk olmalı!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?