- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Ekşi Kremalı Deniz Börülcesi Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Deniz Börülcesi Tarifi
Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitkidir. Daha çok Ege mutfağında yer verilen Deniz Börülcesi salatası nasıl yapılır? Zeytinyağlı deniz börülcesi tarifi nasıl yapılır? Deniz börülcesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 16B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet deniz börülcesi
6 adet çeri domates
100 ml zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
5 ml sirke
5 g tuz
2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Deniz börülcelerini kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kevgirle çıkartıp içi buzlu su dolu bir kaseye aktarın ve 5 dakika bekletin. Bu işlem renginin yeşil kalmasını sağlarken fazla pişmesini engelleyecektir 😊
- 2Hafif soğuduktan sonra sap kısmından tutup çekerek kılçıklarını temizleyin.
- 3Domatesleri 2 ya da 4’e bölüp bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte harmanlayın.
- 4Hazır olan sosu börülcelerin üzerine gezdirin, ekşi krema ile servis edin.
Püf Noktası
*Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
*Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
*Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
*Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar (2)
Merhaba ekşi kremayı kendiniz mi yapıyorsunuz acaba ? Pek bulunan bir şey değil çünkü . Nasıl yapılabilir ? Teşekkür ederim
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi