- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Ahtapot Salatası Tarifi
Tarif
Ahtapot Salatası Tarifi
Theragone Barbekü ile mükemmel ahtapot pişirmenin sırlarını keşfedin! Yüksek performanslı Theragone ızgarası, ahtapotun dışını çıtır, içini ise sulu tutar. Peki, haşlanmış ahtapot nasıl yapılır? En lezzetli ahtapot salata sosu nasıl hazırlanır? Ahtapot salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Izgarada ahtapot tarifi ile barbeküde pişen enfes ahtapot salatası adım adım nasıl hazırlanır? İşte tüm detaylarıyla lezzetli ahtapot salatası tarifi!
40 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Izgara
Paylaş
- 3B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış ahtapot
25 ml nar ekşisi
100 ml zeytinyağı
5-6 adet taze çilek
1 adet kırmızı erik
20 g kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış ahtapotu zeytinyağı ve tuzla marine edin. Önceden ısıtılmış ızgarada ahtapotu her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişen ahtapotu eşit boyutlarda doğrayıp servis tabağına alın.
- 2Bir karıştırma kabında hardal, nar ekşisi ve zeytinyağını iyice çırparak homojen bir sos elde edin. Bu sosu ahtapotların üzerine gezdirin.
- 3Çileklerin sap kısımlarını alıp ortadan ikiye kesin. Kırmızı eriğin çekirdeğini çıkarıp dilimleyin.
- 4Doğranmış çilek ve erikleri ahtapotun üzerine ekleyin. Kabak çekirdeklerini serpiştirerek salatayı tamamlayın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.